Visie

De visie van BELEEF! is het inzetten van drama en theater als middel om zo verschillende doelen te bereiken. 

Voorbeelden van doelen zijn; kennismaken met drama en theater, plezier maken, teambuilding, maatschappelijke thema's bespreekbaar maken, sociale vaardigheden door middel van onder andere rollenspellen en dramatherapie.

 

Waarom drama?

* Drama brengt plezier!

We kijken allemaal weleens naar een soap-serie, cabaretier, een goede actiefilm of een theatervoorstelling. Je wordt meegenomen in een spannend verhaal, een soap met veel drama of je ervaart plezier door een grappige film. Je kunt er natuurlijk altijd naar kijken, maar je kunt het ook zelf doen en/of maken! Samen met je klasgenoten een leuke scene maken en spelen, spelletjes waarbij allerlei emoties aan bod komen, met je collega's hilarische teambuildings- spellen doen. Het plezier en de succeservaring maken het een prachtig middel om dit doel te bereiken!

 

* Drama werkt inzichtelijk!

Drama is ervaren door te doen. Door bijvoorbeeld een rollenspel worden situaties geschetst en nagespeeld. Op het moment dat binnen de spelsituatie een probleem ontstaat kan het zijn dat het spel of de speler blokkeert. Door bespreekbaar te maken wat er op dat moment gebeurd binnen de spelsituatie of bij de speler, kan er nagedacht worden over een oplossing. Dit zorgt voor inzicht in eigen gedrag of binnen de spelsituatie. 

 

*Drama en experimenteren of aanleren van nieuw gedrag!

Drama is een vorm waarbinnen geëxperimenteerd kan worden met gedrag. In een doen-alsof setting mag en kan je iemand anders zijn, een andere emotie of een vaardigheid laten zien die jij zelf in het dagelijks leven wellicht lastig vind. Wanneer dit inzichtelijk wordt voor het individu of een groep, kan er geoefend worden met nieuw of ander gedrag. 

 

Werkwijze 

BELEEF! streeft naar een open en prettige samenwerking zowel met de opdrachtgever als de groep of het individu waarmee gewerkt wordt. Betrokkenheid, veiligheid en vertrouwen staan zeer hoog in het vaandel. Natuurlijk is er juist altijd ruimte voor plezier en luchtigheid.